Γιάννης Ρουμπούλιας

rubus_hercules_2_copyΟ Γιάννης Ρουμπούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι φοιτητής στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και σχεδιάζει από 3 χρονών. Ανακάλυψε τον κόσμο των comics, όταν πρωτοδιάβασε ένα τεύχος του “Κόναν του Βάρβαρου” στην ηλικία των 8.

Το 1998 και το 1999 παίρνοντας μέρος στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ζωγραφικής κερδίζει το τρίτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα. Από το 1997 μέχρι το 1999 σχεδίαζε τα εξώφυλλα για βιβλία των εκδόσεων “Αστάρτη”, ενώ συμμετείχε εθελοντικά ως γελοιογράφος στην ανεξάρτητη φοιτητική εφημερίδα του Παντείου, “Παντειακά Νέα”. Από το 2002 συνεργάζεται ως σχεδιαστής εξωφύλλων και εικονογράφος, μεταξύ άλλων για τις σειρές βιβλίων Κόναν, Χόκμουν κ.α. των εκδόσεων “Αίολος”. Το 2004 κερδίζει το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό γελοιογραφίας της εφημερίδας “GOAL”. Ήταν αυτοδίδακτος μέχρι τo έτος 2004, όταν και γράφτηκε στη σχολή Ορνεράκη.

Συμμετείχε στο περιοδικό fan-zine “KA-Pow” δημιουργώντας μικρές ιστορίες comics, στην ετήσια έκθεση comics «Εν Αιθρία», καθώς και στην ετήσια έκθεση μαθητών της Σχολής Ορνεράκη.

Από το Μάρτιο του 2005 συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Ψυχής τα Λαμπυρίσματα» στο χώρο των comics, γράφοντας και σχεδιάζοντας το πρώτο ελληνικό, μηνιαίο comic, ηρωικής φαντασίας που ονομάζεται “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”. Το comic αυτό αποτελεί την πρώτη, μεγάλη του δουλειά στο χώρο. Για τη δουλειά του πάνω σε αυτό το έργο βραβεύτηκε (μέσω πανελλαδικής ψηφοφορίας) το 2006 και το 2007 σαν «Καλύτερος Έλληνας Δημιουργός Comics» , ενώ το 2007 το comic απέσπασε και το βραβείο της «Καλύτερης Ελληνικής Σειράς Comics» στο πλαίσιο των μοναδικών ελληνικών βραβείων comics, Comicdom Awards.

Έχει συνεργαστεί με το αντιπολεμικό περιοδικό «Rock the War» για τη διασκευή της ταινίας «Λούφα και Παραλλαγή» σε comic, αλλά και στην πρόσφατη έκδοση του άλμπουμ «Τρόμος και Φαντασία» , όπου εικονογραφεί τη διασκευή ενός ιστορικού μυθιστορήματος τρόμου του συγγραφέα Θωμά Μαστακούρη, σε μορφή comic.

Το 2005 μαζί με τον Άρη Καπλανίδη, επανδρώνουν την Ερασιτεχνική Κινηματογραφική Ομάδα της Nostalgeek Productions, και δημιουργούν τον μύθο του Μεγιστάνα Σέκερη, με την ταινία «Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Ninja”, η οποία ολοκληρώθηκε το 2007. Η πρώτη προβολή έγινε με τρομακτική επιτυχία στο κτίριο του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών και χαρακτηρίστηκε από ειδικούς ως «υπαρξιακή, απολαυστικά αφοριστική ταινία δράσης» ή αλλιώς «ένα κοινωνικό δράμα με ninja και ξύλο». Μετά από αυτό, οι δημιουργοί, τρελοί από χαρά, προγραμματίζουν κι άλλες προβολές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας…

Από τον Απρίλιο του 2007 δουλεύει στην εφημερίδα «Το Βήμα» ως σκιτσογράφος, δημιουργώντας γελοιογραφίες για την μόνιμη στήλη «Βηματοδότης» και όχι μόνο…

Οι επόμενες δουλειές του Γιάννη Ρουμπούλια αφορούν comics, σκίτσα και ταινίες όλων των ειδών. Όνειρό του, είναι να δουλέψει μια μέρα για το comic του Κόναν. Σιχαίνεται την ψευτοκουλτούρα και τη λογοκρισία στα comics και τις ταινίες! Λατρεύει και βρίσκει συναρπαστική την Μυθολογία κάθε πολιτισμού. Κατά βάθος, παραμένει πάντα ένας μπουνταλάς βάρβαρος και του αρέσει, παρόλο που κάποιοι έχουν αντίρρηση με αυτό…