Αντώνης Βαβαγιάννης

vavagiannis.jpg

Αντώνης Βαβαγιάννης (1.85)

Γνωστός ως ένας από τους ψηλότερους μεσαίου ύψους κομίστες, ο Αντώνης Βαβαγιάννης στέκει στο 1 μέτρο και 85 εκατοστά. 12 εκατοστά ψηλότερος από τη Σπεράτζα Βρανα και 18 κοντύτερος από τον Ζάρκο Πάσπαλιε.

Το ταξίδι του προς τη δόξα ξεκίνησε με το vamvax.net μια εποχή που λίγοι άνθρωποι κάτω από 1.90 τολμούσαν να ασχοληθούν με το ίντερνετ. Εκεί πρωτοδημοσίευσε της δουλειές του και σύντομα βρέθηκε να έχει εκδόσει 3 κόμιξ: Φωτογράφος 1 και 2 σε συνεργασία με το Σπύρο Δερβενιώτη (1.76) και A.V.P.D μαζί με τον Κωνσταντίνο Φουτσίδη (1,69). Το ύψος του καθ’όλη αυτή τη διάρκεια παρέμεινε -αλίμονο- ίδιο, ενώ δεν έλειψαν οι ειρώνικοι χαρακτηρισμοί τύπου «Εϊ ψιτ, ψηλέα, κατέβα να φάμε».

Τα σωστών αναλογιών πόδια του δε στάθηκαν εμπόδιο στο να ανέβει μάλιστα τα σκαλιά των COMICDOM AWARDS και να παραλάβει 3 βραβεία σεναρίου για σεναριογράφους από 1.77 έως 1.87. Αλλά η δράση του δε σταματάει εκεί. Διαπρέπει στη μουσική σκηνή της Αθήνας με τους Empty Frame, ένα συγκρότημα που παρά το χαμηλό μέσο όρο ύψους (1,79) κατορθώνει να γίνει ένα από τα σημαντικότερα εναλλακτικά σχήματα στο χώρο.

Σήμερα, ζει στα Eξάρχεια παντρεμένος με ένα γιγαντιαίο πολύχρωμο ζουζούνι και υποστηρίζει ότι έχει φτάσει το 1.86.

Οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι κατά τη μέτρηση του ύψους έκανε «μυτάκια». Του αρέσουν οι αναπολήσεις, η φεγγαράδα, η μυρωδιά του δάσους μετά από μια δυνατή μπόρα και η ταραμοσαλάτα.

Checklist

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 1 (Ελληνικά Γράμματα, 2006)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 2 (Ελληνικά Γράμματα, 2007)
A.V.P.D (Jemma Press, 2008)
ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ (Comicdom Press, 2008)

.

.

.