Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

panagiotopoulosΓεννήθηκε προς τα τέλη του καλοκαιριού του 1981.

Ψευδώνυμο Apan (ήταν έτοιμος να το ξεφορτωθεί μέχρι που ανακάλυψε ότι στη χώρα διαμονής του, τη Σουηδία, σημαίνει “η μαϊμού” και αποφάσισε να το κρατήσει γιατί του αρέσουν οι μαϊμούδες).

Η σχέση του με τα comics και το animation υπήρξε προδιαγεγραμμένη από τα 7, όταν χάλασε το πρώτο του βίντεο ξεπατικώνοντας την κίνηση της Jessica Rabbit από την βιντεοκασσέτα της ταινίας “Who framed Roger Rabbit?” (η σκηνή που το θρυλικό cartoon τραγουδάει το “Why don’t you do right?”) παίζοντας με το play, pause και rewind 361 φορές. Ποιος τον άκουσε τονπατέρα του μετά…

Στον χώρο των comics στην Ελλάδα έκανε μια αρχή με την ομάδα του SUBART βγάζοντας το ομώνυμο fanzine, με μέλη της οποίας συνεργάστηκε και στο μεταγενέστερο BLAST COMICS των εκδόσεων Giganto.

Σήμερα περνάει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας, δουλεύοντας σε μια ευρεία γκάμα πραγμάτων: animation για διαφήμιση, concept art για βιντεοπαιχνίδια και comics και στριπάκια σε περιοδικά και τον σουηδικό Τύπο, που εστιάζουν ιδιαίτερα στα θέματα των “cultural differences” μεταξύ των 2 χωρών.

Δημοσιεύσεις:
PEOPLE magazine, Σουηδία, “Fantasy Gothenburg 1”
Djuncel Truman, Σουηδία, “Here lion, have a tomato”
BAMSE, Σουηδία, “Paraplino”
KARTAGO, Σουηδία, “Stavros”
SUBART, “Η Κιβωτός των Βρυκολάκων”
BLAST COMICS, “Πινόκιο”